E iai sau fesili? Tuʻu mai ia matou se telefoni:+8613911515082

O le a le Suʻega o le Angle beam? Faʻafefea e Tmteck tulimanu utupoto probes galue?

Tmteck Angle Beam Transducers Folasaga

Angle-beam-1

Suʻesuʻega o tulimanu

 

O le tulimanu-utupoto (Shear Wave) metotia e faʻaaoga mo le suʻega laupepa, ipu, paipa, & uʻamea. O le palasitika tina o loʻo tuʻuina i le va o le mea faʻataʻitaʻi ma le transducer ma se ata o le fusia i le va o le transducer ma tina uʻamea. O le tina palasitika faʻatagaina le leo galu e ulufale i le mea faʻataʻitaʻi i se tulimanu. O le leo-utupoto e toe atagia mai i tua i le transducer pei o le saʻo-utupoto suʻega.

 

Angle-beam-2

Suʻesuʻega o tulimanu 2

 

E masani ona le maua se faʻaletonu ole faʻataʻitaʻiga ole saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le le atoatoa e tu saʻo ma manifinifi lava, o le a le faʻaalia lava leo toe foi i le transducer ia faʻailoa i le tagata suʻesuʻe o loʻo iai. I tulaga faʻapenei, e tatau ona faʻaaoga se isi metotia ole faʻataʻitaʻiga ole ultrasound. O leisi metotia o faʻataʻitaʻiga ultrasound o suʻesuʻega fusi tulimanu. Faʻataʻitaʻiga Angle beam faʻaaogaina le incidence o isi nai lo 90 tikeri. I le faʻafesoʻotaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o le angled poloka poloka o loʻo tu i le va o le transducer ma le mea e fausia ai le manaʻoga tulimanu. Mo suʻega suʻega tulimanu i totonu o le faatofuina, e le manaʻomia se poloka poloka aua o le transducer e mafai ona faʻasolosolo i totonu o le vai.

Angle 3 Angle 4
Angle 5 Angle 6

 

Afai o le itu o le faʻalavelave ua suia e avea ma se mea e ese mai i le 90 tikeri, faʻatapulaʻa galu ma le lona lua ituaiga o leo galu e gaosia. O isi galu ua taʻua o galu souti. Ona o le galu ulufale i se tulimanu, e le o femalagaaʻi uma tuusao i totonu o mea. Molecules i le mea faʻataʻitaʻi e faʻatosina le tasi i le isi ona o maʻa maʻa e iai malosiaga faʻamalosi tino. O molemole o loʻo aveina le leo e faʻatosina mai ia latou siʻosiʻomaga molemole. Ona o le tulimanu, o na leo o loʻo feaveaʻi molelaa na tosoina e ala i le faʻatosina mai o malosiʻaga i se itu faʻatatau i le itu o le galu. E maua ai galu galu, poʻo galu o latou molemole e feoaʻi faʻatatau i le itu o le galu.

Angle 7

Suʻesuʻega o le tulimanu ma le suiga i le itu o mea tutupu e tutupu mai ai foi isi faʻalavelave. Manatua a galu se galu luga o le pito i luga, o le a suia, pe loloʻu, pe a ulu atu i le auala fou. O le mea lea, o galu galu ma galu umi o le a toe faʻafouina i le mea faʻataʻitaʻi. O le aofaʻi o le faʻaputuga e faʻalagolago i le saoasaoa o leo i auala e lua i le va o le galu o loʻo faimalaga. Talu ai o le saoasaoa o sele galu e telegese nai lo le saoasaoa o longitudinal galu, o latou itu o le faʻasaʻoina o le a eseese. I le faʻaaogaina o le tulafono a Snell, e mafai ai ona tatou fuafuaina le tulimanu o le faʻasaʻo pe a tatou iloa le saoasaoa o le leo ia tatou mea.

Angle 8

O se tulimanu ua filifilia e mautinoa ai o se siuleo maua mai i masalomia masei. O mea ia e masani ona afaina ai, pei ole leai o se tuʻufaʻatasia i autafa o ueloina ma aʻa, poʻo taʻei. O le suʻesuʻega angles masani ona faʻaaogaina mo eseesega mafiafia o uamea e faapea:

a. 70 Tina - 0.250 i le 0.750 inisi le mafiafia
e. 60 Tina - 0.500 i le 2.00 inisi le mafiafia
i. 45 Tina - 1.500 ma luga le mafiafia

Faʻataʻitaʻiga faʻagaioia i isi itu e tatau ona faʻaaogaina, faʻalagolago i le tulaga o le le atoatoa i mea o loʻo suʻesuʻeina, ma mo faʻapitoa mataupu i vaega manifinifi. O le taimi e tatau ona tatau ona lava maualalo ina ia 'aloʻese mai soʻoga attenuation.

Angle Beam Transducers ma tina uʻamea e masani ona faʻaaogaina e faʻaulu ai se galu sele saʻo i totonu o mea e suʻe ai. O se auala leo tulimanu faʻatagaina le pao leo e sau i totonu mai le itu, ma faʻaleleia atili ai le mafai ona iloa atu o faʻaletonu i totonu ma faataamilo eria.

anglebeam10

Angle 9

angle-beam-2-1

 

 

 

 

 


Taimi Post: Setema-26-2021